sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Vauhdikkaat viikot Suomessa

Suomessa tuli vietettyä lähes kolme viikkoa ja kiirettä piti: ensin tietenkin tuo "pakollinen kuvio" eli Matkamessut. Siellä riitti porukkaa oikein mukavasti omalla osastolla, vaikka presidenttivaalit ja ennätyspakkaset sekoittivat etenkin sunnuntaipäivää. Oli kuitenkin mukava tavata taas alan ammattilaisia ja vanhoja matkakumppaneita ja menneillä viikoilla onkin ollut kova homma yrittää vastata kaikkiin tiedusteluihin.

New York Times oli nimittänyt Panaman ykköskohteeksi vuodelle 2012  ja messut puolestaan nimitti Kuuban parhaaksi maaksi, joten osastoni oli todellakin ajan hermolla! Pääsin keskiviikkona pakenemaan  Tammisaaren lumisiin maisemiin, jossa oli Frida Anderssonin levynjulkaisukonsertti. Torstaina olin pitämässä luentoa Laureassa Keravalla noin 30 ulkomaalaiselle matkailualan opiskelijalle. Lene saapui Panamasta illalla ja kauhisteli lumen määrää ja pakkasia. Perjantaina oltiin Kampissa Laurean showroomin vihkiäisissä, jossa myös esiinnyin vierailevana luennoitsijana.

Luento Laurean showroomissa.

Alkuviikosta oli isäni hautajaiset, joihin 60 sukulaista ympäri maailmaa oli ehtinyt mukaan. Meidän perhe on todella kosmopoliittinen. 

Tiistaina heitettiin jo sitten keikkaa Tampereella Cumulus Pinjan Olympia-salissa. Mukana oli Timo Päivänsalo, joka tunnelmoi kuubalaisia balladeja, Petri Kaivanto suoraan Buenos Airesista tulkitsemassa tangoklassikoita sekä tanssiryhmä Timba Tumbao vahvistettuna Lenellä: täydellinen ilta joka antoi paljon lisämakua siitä mitä tuleman pitää ensi syksynä... Kiitos Jukalle tekniikasta ja Jussille Kuuban autokuvista.

Lenen kanssa oltiin sitten Apu-lehden studiolla kuvauksissa. Pääsemme nähtävästi kansikuvaan Avun nro 8, jossa tietenkin myös Marja Aarnipuron iso juttu. Torstai-ilta sujui Queen-musikaalin puitteissa, oli jännää kelata kaikki biisit ja sitten ne jäikin päähän soimaan... Esitys oli hyvä ja yllättävän pitkä, joten meinattiin jäädä ilman ruokaa. Helsingin yössä ei löydy monta paikkaa, jos seurue haluaa syödä iltakymmenen jälkeen. Onneksi mieleeni tuli vanha kunnon Botta, jossa Manala palvelee hyvällä ja runsaalla ruualla läpi yön.

Perjantaina olikin jo vuorossa TV1:n Puoli Seitsemän -ohjelman suora lähetys perjantai-iltana, meinasin juuttua lumeen ja myöhästyä, mutta pääsin kuin pääsinkin perille läpi myrskyn ja lumityrskyn tuonne Isolle Pajalle, jossa vastassa vanha kuvaussihteerini Pauliina. Suoraan sitten kameroiden eteen, jossa heitettiin livepuffi ennen kello 18 uutisia.


Itse lähetys oli riemukas ja Mikko ja Marja ovat mukaansa tempaiseva juontajapari - oli tosi hieno fiilis taas olla ruudussa ja tehdä ohjelmaa ilman mainoskatkoja! Hyvä TV1!

Matkamies Folke, Mikko Kekäläinen ja Marja Hintikka

Sieltä sitten Teatteri-kapakkaan tapaamaan balettiguru Hoppe Holmströmiä, jonka kanssa suunnitellaan yhdessä matkaa Havannan balettifestivaaleille lokakuussa. Seuraavana aamuna aikainen herätys 4.30 ja taksiin lentokentälle Töölön kautta, josta poimittiin Petri Kaivanto kyytiin. Meitä molmpia väsyneitä vaeltajia lohdutti ennakkotieto että Panama Cityssä lämpötila lupaili plus 32, eli edessä oli noin viidenkymmenen asteen parannus lämpötilaan... Tultiin perille 16 tunnin matkateon jälkeen, koneessa kuuntelin vielä läpi Queenin Greatest Hits, kun taas Petri tunnelmoi italialaisella komedialla. Perillä oli suuri helpotus kävellä ulos Panaman samettiseen iltaan ja nauttia sen ihanasta lämmöstä. Illalla kunneltiin tangoa ja syötiin ukkoruokaa, koska Lene tuli vasta sunnuntai-iltana.

Ai, että mitä me täällä puuhataan, no sehän selviää lukemalla tätä blogia...

Saludos,
Folke          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti